Barrie, Visser en Veerman winnen IAG Sport Event

DEN BOSCH - Isatu Barrie, Naomi Visser en Sanna Veerman winnen in hun categorie het IAG Sport event. Opvallend is dat Veerman in haar categorie maarliefst vijf keer in de prijzen viel.

 18745126_1396356513778626_956325508_oNaomi Visser bleek bij de senioren het sterkste met een totaal van 49.134 punten. Zij turnde en prima wedstrijd, een fout die in het oog sprong was haar liggerwissel waarbij zij wat dicht op de ligger kwam en een extra zwaai moest maken. Visser scoorde daar alsnog 12.050 punten. Marieke van Egmond van Ton Almelo wint ondanks een val op balk het zilver met een totaalscore van 48.583 punten. Op brug scoort ze net wat hoger dan Visser en daarmee turnt zij daar de beste score van 12.1 punten. Het brons is voor Tisha Volleman, die de evenwichtsbalk drie keer vroegtijdig moet verlaten en daarmee tot een score van 9.7 punten komt. Op vloer haalt zij de hoogste score van 13.067 punten en ze komt op een totaal van 48.134. Vera van Pol stond op de lijst maar heeft zich terug moeten trekken door een kleine breuk in haar teen. Zij was wel aanwezig om haar teamgenoten aan te moedigen. Dat heeft gewerkt want teamgenote Elze Geurts wordt knap eerste op balk met een score van 12.2 punten en Verhaege neemt het brons op dit toestel mee naar huis. Ook ontbraken Maghoub, El Zeiny, Jonker, Langenhuize, de Reiger en Broeksma. Wendy de Jong kwam alleen in actie op balk en brug.

18745178_1396365097111101_368889293_oVoor de junioren was deze wedstrijd een tussenstop in de kwalificatieprocedure voor de EYOF die dit keer in Hongarije worden gehouden. Sanna Veerman neemt het meeste eremetaal mee naar huis. Ze wordt eerste in de meerkamp met een totaalscore van 52.033 maar pakt met een indrukwekkende oefening en een score van 13.450 punten ook het goud op brug. Op vloer is het goud ook voor haar. Op sprong eindigt ze als derde en op balk wordt ze net tweede. Bogusia Rossen krijgt in de meerkamp het zilver omgehangen, niet alleen in de meerkamp maar ook op vloer en brug. Op balk pakt zij het brons. Astrid de Zeeuw turnde een erg stabiele wedstrijd en leek daar ook ontzettend van te genieten. Met 48.567 punten wordt zij derde in de meerkamp en  met 12.367 punten derde op vloer. Zij sloot haar wedstrijd sterk af op balk, met een kleine wankel in de duikeldraai weet zij daar een score van 12.1 punten te behalen, daarmee laat zij op dit toestel Veerman en Rossen achter zich. Neto valt met een score van 48.2 punten net buiten het podium, maar ook zij turnde een erg sterke wedstrijd. Als laatste kwam zij in actie op vloer, toen ook deze oefening geslaagd was sprong heel Turnz Amsterdam in de lucht van blijdschap. Opvallend was dat Maud Lammertink drie keer van de evenwichtsbalk is gevallen en dat Oughzou helemaal niet in haar wedstrijd leek te komen. Respectievelijk werden zij zevende en veertiende.Vienne Supriana viel bij brug en leek haar hoofd te stoten in de gestrekte Tsukahara op sprong die zij kort op de pegasus sprong. Zij eindigt op de twaalfde plaats met een totaal van 40.233. Bongers en Groenesteyn turnden geen volledige meerkamp.

In de derde wedstrijdronde van vandaag wist Isamu Barrie met een totaalscore van 46.3 de eerste prijs te winnen bij de jeugd. Ook op brug zette zij de hoogste score van 11.6 punten neer. Het zilver werd omgehangen bij Pleun Reinders en het brons gaat naar Zenna van der Lubbe.

 

Comments are closed.