Van Bokhoven al gewend aan positie als bondcoach

DEN BOSCH - Bram van Bokhoven voelt zich al helemaal op zijn plek als de nieuwe bondscoach van het Nederlands herenturnen. Het nalatenschap van de vorige, en inmiddels overleden, bondscoach Mitch Fenner, zijn onder andere de Ten Team Factors. Van Bokhoven is van mening dat er nu ook gekeken moet worden naar de overstap van de junioren naar het senioren turnen.

Op de vraag of Van Bokhoven al gewend is aan zijn nieuwe functie antwoordt hij lachend; "Ja zeker wel!" Het stokje overnemen van Mitch Fenner is niet eenvoudig, maar Van Bokhoven weet wat hij wil. "De vorige Olympische Cyclus hebben we het team voornamelijk een boost gegeven," legt Van Bokhoven uit tijdens de centrale training in Den Bosch tijdens de voorbereiding voor het Europees Kampioenschap. "De potentie die in voorafgaande jaren gecreëerd was, hebben we tot een mooi team gekregen. Bij alles stond het team centraal eigenlijk..." Van Bokhoven staat achter deze visie, maar durft al wat meer voor uit te kijken. "Ik denk dat we nu vooral moeten kijken naar hoe we de overstap voor de jongere jongens naar het turnen aan de top bij de senioren beter kunnen maken..."

Bram denkt hiermee de eerste stappen al te hebben gemaakt. "Om dit te realiseren is een betere realisatie en een betere infrastructuur nodig, ik probeer al zoveel mogelijk de juniorencoaches te betrekken nop de vier opleidingscentra. Zo creëer je meer betrokkenheid.." Naast dit hoger liggend doel zijn er natuurlijk ook kortere termijn doelen. "Natuurlijk willen we ook topprestaties in de gerealiseerde structuur.."

_DSC1076Vooruitkijkend op het Europees Kampioenschap dat 19 april in Cluj Napoca in Roemenië voor de heren zal beginnen, heeft Van Bokhoven ook duidelijke doelstellingen. "Ze zijn ambitieus," lacht van Bokhoven. "Maar ik vind dat een topsporter dat ook moet uitstralen. We gaan voor individuele finales, dat gaat niet alle heren lukken, maar er zijn zeker kansen!" Eerder formuleerde Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie de doelen voor het Europees Kampioenschap. Dit zijn; twee finale plaatsen in de individuele meerkamp, drie toestelfinales en een medaille. "Als we de doelstelling halen, is het helemaal top. Zitten we er een klein beetje van af, dan kan het alsnog helemaal goed zijn!"

_DSC1089Het Europees Kampioenschap is de eerste wedstrijd in het traject naar de Spelen van Tokio in 2020.  De heren die naar het EK afreizen zijn; Anthony van Assche, Bart Deurloo, Boudewijn de Vries, Bram Verhofstad, Casimir Schmidt en Michel Bletterman. "Ik denk dat we met dit team een goede start maken deze cyclus. Hiermee kunnen we zeker verder bouwen naar het WK, met sporters die dit kunnen dragen. Ik ben daar wel trots op!"

Comments are closed.