Brons voor Thorsdottir tijdens vloerfinale Europees Kampioenschap

CLUJ-NAPOCA- Eythora Thorsdottir pakt in de finale van het Europees Kampioenschap op vloer ook nog een bronzen medaille. Met een score van 13,700 punten weet zij haar tweede medaille zeker te stellen vandaag. Het goud gaat naar de Russische Melnikova met 14,100, gevolgd door Elissa Downie met 14.066 punten. 

De Italiaanse Lara Mori mocht de laatste damesfinale,  van dit EK starten. Ze turnt een prima vloeroefening voor 13,566. Schaeffer (GER) turnt als tweede in deze finale en op de muziek van Yiruma weet zij een sierlijke oefening neer te zetten en ontvangt 13,533 van de jury. De Russische Eremina, die op vrijdag net buiten het podium eindigde in de meerkamp op plaats vier, scoort tijdens deze vloerfinale 13,466 en staat daarmee voorlopig derde. Dan mag de winnares van het zilver op balk zojuist, starten aan haar laatste finale tijdens dit EK. Thorsdottir komt met haar eerste serie tripple schroef naar punchsalto net te kort en moet en diepe landing buiten de lijnen stappen. De rest van de oefening is echter prachtig en ze scoort 13,700 en gaat hiermee aan de leiding. De Russische Melnikova heeft geen goed toernooi en zal tijdens haar laatste finale proberen om dit enigszins goed te maken en dit lukt. Ze turnt een goede oefening met sterke acrobatiek, goed voor 14,100 en gaat daarmee over Thorsdottir heen. Elissa Downie turnt hierna voortreffelijk op vloer met onder andere een huizenhoge dubbele salto met dubbele schroef. Ze scoort 14,066 en Melnikova blijft hierdoor nipt aan de leiding. Thorsdottir staat op dat moment op de derde plaats. Daarna is het de beurt aan powerhouse Fragapane, die met haar dubbeltwist salto uit de vloer stuitert. Zij kan net niet in de buurt van het podium komen met 13,533 punten. De laatste turnster is de Duitse Kim Bui. Ook zij kan net niet tippen aan de score van Thorsdottir en scoort 13,566.

Dit betekent een tweede medaille voor Thorsdottir tijdens dit EK. Na de zilveren medaille op balk van eerder vanmiddag, pakt zij nu ook het brons op vloer. De Russische Melnikova wint na een eerder teleurstellend EK toch nog een gouden medaille en Elissa Downie wint het zilver.

Comments are closed.