Deurloo en Schmidt gekwalificeerd voor finales Europees Kampioenschap

CLUJ NAPOCA - Tijdens de kwalificatie van het Europees Kampioenschap turnen in het Roemeense Cluj-Napoca weten Bart Deurloo en Casimir Schmidt zich te kwalificeren voor de finales. Bart Deurloo van O&O Zwijndrecht haalt een finaleplaats aan het hoge rek en in de meerkamp. Casimir Schmidt van SvPax Haarlemmermeer komt ook in actie in de meerkampfinale.

Casimir Schmidt en Michel Bletterman kwamen in de tweede subdivisie in actie. Zij turnden een prima wedstrijd. Beide heren moesten een val incasseren op voltige. Bletterman scoorde 14.066 punten aan de brug en kwam met 13.233 op vloer, 11.9 op voltige, 12.5 aan ringen, 13.766 punten op sprong en 13.366 punten aan rek op een totaal van 78.831 punten. Bletterman bleef enige tijd in de running voor een finale aan de brug, maar in de laatste subdivisie werden er nog goede scores behaald. Uiteindelijk werd hij zestiende op brug. Schmidt moet ook een val incasseren op voltige, maar scoorde verder 14.322 punten op vloer. Daarmee was er nog een kast op een vloerfinale, maar deze weet hij niet te halen. Op voltig scoort hij 12.3 punten, aan ringen 12.833, op sprong 13.963 aan brug 13.566 en aan het rek 13.0 punten. Met een score van 81.115 weet hij zich uiteindelijk te kwalificeren voor een meerkampfinale.

In de laatste subdivisie kwamen de andere Nederlandse heren in actie. Bram Verhofstad turnde op vloer waar hij een score van 13.966 punten wist te behalen. De Vries kwam alleen in actie aan de rekstok waar hij 13.333 punten bij elkaar turnde en Van Assche scoorde een 11.1 op brug en een 13.7 aan ringen nadat hij zijn handen aan de grond plaatste in de afsprong. Bart Deurloo weet zich in deze laatste subdivisie als zevende te kwalificeren voor de finale aan de rekstok. Hij komt met een meeprkampscore van 81.231 net boven Casimir Schmidt en kwalificeert zich als twaalfde voor de meerkampfinale.

Oleg Verniaiev bleek deze kwalificatie het sterkte, met een score van 85.966 punten voert hij het klassement aan, gevolgd door Dalaloyan(RUS), Hall(GBR), Hegi(SUI) en Arican(TUR).

Finalisten:
Deurloo zal het in de rekfinale opnemen tegen Hegi(SUI), Belyavskiy(RUS), Hall(GBR), Kovaceciv(CRO), Breagger(SUI), Boulet(FRA) en Verniaiev(UKR). Verniaiev is als negende geĆ«indigd, maar de nummer acht is de derde Zwitser in het rijtje. Serhani(SUI) valt dus af. In de vloerfinale zien we Zapata Santana(ESP), Dragulescu(ROU), Schatilov(ISR), Lankin(RUS), Verniaiev(UKR), Dolgopyat(ISR), Bulauski(BLR) en Cunningham(GBR). Voor de finale op voltige kwalificeerde Berki(HUN), Belyavski(RUS), Bertoncelj(SLO), Merdinyan(ARM), Hegi(SUI), Seligman(CRO), Verniaiev(UKR) en Arican(TUR) zich. Aan de ringen bleek de huidig Olympisch kampioen Petrounias uit Griekenland het sterkste. Gevolgd door Tovmasyan(ARM), Tulloch(GBR), Davtyan(ARM), Radivilov(UKR), Lankin(RUS), Colak(TUR), en Konstantinidis(GRE). Op sprongĀ kwalificeerde Dragulescu(ROU) zich als eerste, gevolgd door Radivilov(UKR), Dalaloyan(RUS), Verniaiev(UKR), Hrimeche(FRA), Davtyan(ARM), Cunningham(GBR) en Medvedev(ISR). De Duitse Nguyen(GER) kwalificeerde zich als eerste op brug, gevolgd door Arican(TUR), landgenoot Dauser, Olympisch kampioen Verniaiev, Belyavskiy(RUS), Yusor(SUI), Nagornyy(RUS) en Dalaloyan(RUS).

Comments are closed.