Deurloo zesde in EK finale rekstok

CLUJ-NAPOCA- De Zwitser Pablo Braegger wint de Europese Titel op het koningsnummer rekstok. Landgenoot Hegi wint zilver en het brons gaat naar de Rus Belyavskiy. Bart Deurloo komt slechts tot 13,133 na een val, hij wordt zesde. 

Boulet (FRA) bijt het spits af in de rekstokfinale. Hij turnt een prima oefening voor 14,333, maar wordt daarna direct ingehaald door Hall (GBR) met dezelfde score. Hij neemt echter de leiding over, doordat hij een hogere uitvoeringsscore heeft. De derde turner in deze finale is de Zwitser Hegi. Hij turnt een goede oefening, met ietwat krap opgevangen vluchtelementen. Hij turnt echter een hoge moeilijkheid van 6,2 en gaat na drie turners aan de leiding met 14,500 punten. Braeger turnt daarna een ongekende oefening met vijf vluchtelementen voor 14,933 punten. Hij neemt daarmee de leiding over. Bart Deurloo mag daarna laten zien dat Epke Zonderland niet de enige rekspecialist is in het Nederlandse team. Deurloo plaatste zich vandaag voor Vandaag gaat het mis na zijn tweede vluchtelement en hij komt ten val. Hij turnt zijn oefening goed uit, maar scoort hierdoor slechts 13,133 punten en staat dan laatste. Belyavski (RUS) turnt een goede oefening voor 14,366 en staat daarmee derde. Verniaiev (UKR) moet net als Deurloo een val incasseren en hapert bij zijn afsprong. De Europees Kampioen in de meerkamp scoort slechts 11,700 punten. De Kroaat Kovacevic  laat bij zijn afsprong te vroeg los en maakt een gevaarlijke klapper. Hij kan uiteindelijk lopend het podium verlaten en scoort 13,066. De Zwitser Braegger wordt terecht Europees Kampioen, gevolgd door landgenoot Hegi en de Rus Belyavskiy.

Ook de finales op sprong en brug werden vandaag afgewerkt bij de heren. Daar kwamen geen Nederlanders in actie.

Sprong
De sprongfinale van de mannen werd ook vandaag geturnd. De Rus Dalaloyan, die vrijdag al het zilver op de meerkamp wist te pakken, won overtuigend het goud vandaag. Met twee nagenoeg perfecte sprongen kwam hij tot een gemiddelde van 14,933 punten. Het zilver ging naar thuisturner Marian Dragulescu. Met zijn eigen Dragulescu als eerste sprong en een ietwat krap gelande tweede sprong eindigde hij op 14,733 gemiddeld. Het brons was voor Oleg Verniaiev (UKR) met 14,649 gemiddeld.

Brug
Tijdens de finale op brug weet Oleg Verniaiev opnieuw de EK titel te veroveren met 15,466 punten. Het is zijn derde brugtitel tijdens een EK. Hij werd op de voet gevolgd door de Duitser Lukas Dauser met 15,366 punten en het brons ging met 15,266 naar Nikita Nagornyy (RUS).

Comments are closed.