Geen finales voor Nederlandse dames tijdens WK

Montreal - Tijdens de vierde en vijfde subdivisie is er sterk geturnd tijdens de kwalificaties van het WK. Daardoor zijn alle Nederlandse dames buiten de finales geëindigd. Tisha Volleman kwam het dichtst in de buurt van een finale. Zij staat eerste reserve op sprong. 

Mai Murakami (JPN) voert de lijst aan richting de meerkampfinale van vrijdag met 55,933. Zij wordt op de voet gevolgd door Ragan Smith (USA) met 55,932 en thuisturnster Elsabeth Black (CAN) 55,299.

Voor de toestelfinales kwam Tisha Volleman nog het dichtst in de buurt met een (geschoonde) negende plaats.  Maria Paseka (RUS) 14,933 plaatste zich daar als eerste voor de toestelfinale van zaterdag. Op brug waren de Russinnen oppermachtig.  Eremina en Iliankova plaatsen zich als eerste en tweede voor deze finale. Sanne Wevers eindigt hier als 16e (geschoond).

Op balk plaatst Tabea Alt (GER) 13,533 zich als eerste, gevolgd door Hurd (USA) en Schaefer (GER). Thorsdottir en Wevers eindigen daar als dertiende en veertiende. Tot slot leidt Ragan Smith het klassement op vloer met 14,433, gevolgd door landgenote Carey.
Japanse Miyakawa had hier de hoogste D score, maar moest een val incasseren en valt daardoor buiten de finale.

Geen finales dus voor de Nederlandse dames in Montreal. Zij kunnen terugkijken op een leerzaam WK. Voor Nederland zal de eerste finale aanstaande zaterdag plaatsvinden. Dan mag Bram Verhofstad gaan genieten tijdens zijn vloerfinale. Zondag turnen Bart Deurloo en Epke Zonderland de finale op rekstok.

Comments are closed.