Goede balkscore voor Wevers in Beekbergen

BEEKBERGEN - Vandaag heeft alleen Sanne Wevers voldaan aan de gestelde criteria voor een plaats in het team dat af zal reizen naar het Europees Kampioenschap in Cluj Napoca. Het eerste meetmoment voor de dames werd vandaag gehouden in Beekbergen. Wevers, Volleman en Polderman kwamen daar in actie. 

Vier turnster kunnen zich plaatsen voor het Europees Kampioenschap turnen. Eythora Thorsdottir, Tisha Volleman, Kirsten Polderman en Sanne Wevers hebben zich aangemeld voor het EK-traject. De KNGU schrijft in de procedure; eerste drie turnsters met de meeste kans op een medaille plaatsen zich voor de EK. Dit geldt voor zowel een individueel toestel als voor de meerkamp. Thorsdottir was vandaag niet aanwezig maar heeft volgende week alsnog de mogelijkheid om aan te tonen dat zij in vorm is.

De criteria die gesteld zijn aan een medaillekans zijn; een score van 54.6 punten op de meerkamp, van 14.5 punten op sprong en brug. Een score van 14.3 op balk en een score van 13.9 op vloer. De scores moeten op een van de kwalificatie moment zijn behaald. Sanne Wevers behaalde vandaag een balkscore van 14.466 punten. Komende week is er een tweede moment in Beekbergen.

De Nederlandse heren turnen zondag een kwalificatie wedstrijd in Tilburg. Ook bij hen zijn er criteria benoemd.

Eerder vandaag werd bekend gemaakt dat de Nederlandse dames in de tweede en derde subdivisie in actie zullen komen. Zij zullen de wedstrijd in Cluj Napoca starten op sprong.

 

Comments are closed.