IntoGymnastics Library – Becoming an Olympic Gymnast

Auteur: Beth Tweddle
Taal: Engels

Beth Tweddle heeft drie keer aan de Olympische Spelen meegedaan en was de eerste turnster uit het Verenigde Koninkrijk die ooit een wereld titel heeft gewonnen in de turnsport. In haar autobiografie, die vooral op kinderen gericht is, schrijft ze over haar leven in de turnsport. Een inspirerend leerzaam kinderboek over doorzetten in de wereld van het turnen.

Dit boek had ik vrij snel uit, het kan ongeveer in twee of drie sessies gelezen worden. Het is een vrij simpel boek, vooral geschreven voor kinderen rond de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Kinderen hoeven niet perse al kennis te hebben over het turnen om dit boek leuk te vinden. Het boek is een combinatie van informatie over het turnen en de wedstrijden zelf en daarbij Beth’s eigen verhaal en leven in de sport. I vind dat Beth een goede combinatie van de twee heeft geschreven in een mooi interessant verhaal. Ik vond het prettig dat het boek korte duidelijke hoofdstukken had. De titel van elk hoofdstuk gaf duidelijk aan wat er in dat hoofdstuk aanbod komt, waardoor het ook makkelijk was om later weer informatie terug te vinden.

De tekst in het boek gaat in combinatie met vele kleurrijke foto’s en tekeningen, wat het erg leuk maakt voor kinderen. Alle foto’s hebben ook een beschrijving, waardoor het boek een duidelijke en leuke reis door de turnwereld wordt.

Wat minder, vond ik, in dit boek, het gebrek aan diepte. Het was een heel kort duidelijk verhaal, met een paar persoonlijke dingen uit Beth Tweddle’s leven, zoals het herstellen van blessures en gevoelens waar ze mee om moest gaan in haar training en wedstrijden. Maar omdat het boek zo kort en informatief is was er een gebrek aan diepte en echte persoonlijke verhalen. Ik zou meer hebben willen weten over haal gezin. Ik zou meer hebben willen weten over de moeilijkheden die ze is tegengekomen in haar leven, en hoe haar leven was buiten haar trainingen. Een klein deel in het boek vond ik wel erg interessant. Dat was, vind ik, het meest persoonlijke deel, waar Beth vertelt over haar leven nadat zij van de middelbare school geslaagd was en toen turnen dus het nog het enige was wat ze deed in haar leven. Zij beschrijft hoe ze de universiteit nodig had om weer plezier te krijgen in het turnen. Dat deel van het boek raakte me meer, en dat had wel de persoonlijke diepte die ik graag wilde. Maar over het algemeen had “Becoming an Olypmic Gymnast” niet genoeg diepte en persoonlijke verhalen om mij te boeien.

Kortom “Becoming and Olympic Gymnast” is een leuk leerzaam kinderboek. Ik denk dat kinderen van 8 tot 12 jaar, die geïnteresseerd zijn in het verhaal van een inspirerende turnster, dit boek zeker leuk zouden vinden. Ondanks een paar gebreken is het toch een leuk kort boek. Ik vind dat Beth Tweddle zeker een goed rolmodel is voor kinderen, binnen de turnwereld en er buiten. Ik zou hen zeker aanbevelen dit boek te lezen. Voor kinderen en volwassenen boven die leeftijd zal het boek waarschijnlijk wat te simpel zijn en niet genoeg diepte hebben.

Click Here for the English version of the article

Koop het boek:

IntoGymnastics Library:

Koop hier uw turnboeken:

Deze post is ook beschikbaar in: Engels

Comments are closed.