IntoGymnastics Library: Kika the upside-down girl

Auteur: Jessica Tudos
Taal: Engels

Kika is een heel bijzonder meisje, ze doet het liefste alles op z’n kop. Alleen is niet iedereen daar altijd even blij mee. Door haar op z’n kopse toeren hoort Kika er niet altijd bij. Totdat ze op een dag de turnclub ontdekt, met nog veel meer avontuurlijke kinderen.

“Kika the upside-down girl” is een prentenboek, geschreven door de Canadese voormalig topturnster Jessica Tudos. Veelal geïnspireerd door Jessica’s eigen ervaringen als kind in de turnwereld schrijft ze haar eerste kinderboek, “Kika the upside-down girl”

Wat me vooral meteen opviel aan dit boekje was hoe makkelijk ik me kon vinden in Kika. Ik denk dat elk meisje dat van turnen houd wel een beetje een ‘upside-down girl’ is en het liefste de hele dag op zijn kop staat en nieuwe kunstjes probeert. Omdat je als kind jezelf zo eenvoudig in Kika kan verplaatsten, is het boek ontzettend leuk om te lezen voor  kinderen. Niet alleen het verhaal is interessant, het hele boek staat vol met kleurrijke tekeningen wat het lezen van dit boek voor kinderen een groot plezier maakt.

“Kika the upside-down girl” is een mooi inspirerend boek vol met rijmpjes, grapjes, mooie tekeningen, maar ook een leuk leerzaam verhaal over dat het niet uitmaakt als je anders bent dan anderen, er is altijd wel een plaats waar je helemaal jezelf kan zijn. Voor Kika en alle andere 'op zijn kop kinderen' is dit de turnzaal.

Dit prachtige boekje is bedoelt voor de allerkleinsten, ik denk dat 3 tot 6 jarigen het meeste plezier aan dit boekje kunnen beleven. Voor zowel kinderen die turnen of die willen gaan turnen als andere kinderen is dit een ontzettend leuke prentenboek. Kinderen hoeven nog helemaal niets van turnen te weten en toch is het leuk om te lezen. Zeker een aanrader dus voor de allerjongsten binnen, buiten de turnwereld die het liefste op z’n kop staan en hangen.

READ HERE THE ENGLISH REVIEW

IntoGymnastics Library

Koop hier uw turnboeken:

Deze post is ook beschikbaar in: Engels

Comments are closed.