IntoGymnastics Library: Nikki op turnkamp

Auteur: Simone Kortsmit
Taal: Nederlands

Net als veel andere jonge turnsters gaat Nikki op turnkamp, en ze heeft er ontzettend veel zin in. Samen met haar vriendinnen en vele andere turners en turnsters van verschillende clubs beleven ze een week van niet alleen turntrainingen, maar ook nog vele andere avonturen, van heimwee en diefstal tot een bonte avond en verliefdheid.

Dit boek, geschreven door een Nederlandse schrijfster, was een groot plezier om te lezen. Voor mij, als voormalig turnster, was het ontzettend leuk om over Nikki’s avonturen op turnkamp te lezen, omdat er zo veel herkenbaar was van de turnkampen die ik zelf heb meegemaakt. Het boek doet het bijna voelen alsof je echt met Nikki op het turnkamp geweest bent.

Omdat het boek niet alleen over turnen gaat, maar er nog vele andere avonturen gebeuren op het kamp is het boek nooit saai. Het wordt zelfs behoorlijk spannend, als Nikki haar groepje kwijtraakt tijdens het nachtspel in het donker bijvoorbeeld. Of wanneer blijkt dat er spullen van Nikki en haar vriendin, Sanne, lijken te verdwijnen. Maar ook de delen over het turnen zelf blijven behoorlijk spannend, met rivaliteit en ongelukken, en turnonderdelen die geoefend moeten worden en zelfs een Olympisch kampioene die langs komt op het kamp. Dit maakt het boek interessant voor zowel jongens en meisjes die zelf turnen als kinderen die dat niet doen. En zelfs voor mij als volwassene was het nog een plezier om te lezen.

Wat dit boek nog extra leuk maakt om te lezen is het nieuwe hyper moderne augmented reality. Met een app op je telefoon of tablet kun je de foto’s in het boek scannen en zie je filmpjes van alle oefeningen en turnonderdelen die Nikki en haar vrienden in het boek doen. Hierdoor beleef je “Nikki op turnkamp” nog eens extra, zeker voor kinderen die zelf niet turnen en niet precies weten hoe elk onderdeel eruit ziet. Dit geeft het boek een extra dimensie en veel plezier voor kinderen. Het is net of je zelf in de gymzaal staat en dat je mee bent op kamp.

11266105_10204185493094675_1732255374_o

Janne Goossens schrijft alle recensies voor IntoGymnastics Library en leest dus alle boeken zelf.

Er is niet veel wat ik kan opmerken aan “Nikki op turnkamp”. Het is een plezierig, spannend en interessant boek. De schrijfstijl is prettig en de hoofdstukken zijn vrij kort, wat ik zelf erg prettig vind bij het lezen. Voor kinderen die zelf op turnen zitten is er te herkennen in het boek, Simone Kortsmit geeft een hele goede representatie van hoe het écht is om op turnkamp te gaan en wat er allemaal te beleven valt.

Hoewel het boek door zowel turnende en niet turnende kinderen gelezen kan worden, denk ik dat meisjes, en ook jongens, die zelf turnen, van de leeftijd 9 tot 13 jaar het meeste aan dit boek te beleven hebben. En door de augment reality in het boek, is het meer dan lezen. Het is werkelijk waar een beleving.

Kortom “Nikki op Turnkamp” is een leuk en spannend boek over een turnkamp waar van alles gebeurd en te beleven valt. Zeker een aanrader voor jonge meiden en jongens die van turnen houden ongeacht op welk niveau zij turnen.

Kijk ook uit naar “Team Spirit” deel twee in deze reeks. Het boek “Team Spirit”, is ook door Simone Kortsmit geschreven en komt deze maand uit. Houd onze website en Facebook pagina in de gaten, want jij kan het boek “Team Spirit” winnen.

Koop het boek:

IntoGymnastics Library:

Koop hier uw turnboeken:

Deze post is ook beschikbaar in: Engels

Comments are closed.