Nederland zevende tijdens de EnBW DTB-Pokal in Stuttgart

Stuttgart - Het Nederlandse herenteam is tijdens de EnBW DTB-Pokal in Stuttgart zevende geworden met een puntentotaal van 243.650. Japan kwalificeert zich als eerste voor de finale met een totaal van 247.9 punten. Duitsland staat tweede en Zwitserland met 245.8 punten voorlopig derde. Hierna volgen Groot-Brittannië, Rusland, Spanje en Nederland. Het Nederlandse herenteam bestond uit Anthony van Assche, Michel Bletterman, Casimir Schmidt, Bart Deurloo en Bram Verhofstad. Ook deed er een tweede team mee, maar dit team was kwam niet op alle toestellen met een volledig team in actie. Dit team bestond uit Alex Klinkenberg, Justin Zuidema en Boudewijn de Vries.

Naast Nederland turnden teams uit Duitsland (met toppers Jurch, Herder en Nguyen), Groot-Brittannië, Ukraine (zonder Verniaiev, want die komt morgen in actie), Rusland, Zwitserland, Hongarije, Italië, Zweden, Noorwegen, Portugal, Spanje, België en Japan.

Nederland begint de wedstrijd op voltige, waar meteen het struikelblok van het Nederlandse team toch weer duidelijk wordt. Casimir Schmidt zet een goede oefening neer, waarbij hij het halverwege even spannend maakt, maar goed weet door te turnen. Hij scoort 13,500. Van Assche scoort 12,85. Deurloo begint zijn oefening sterk, maar moet een val incasseren en scoort 12,75 en ook Bletterman verlaat het voltigepaard vroegtijdig en scoort 12,400.  Nederland staat elfde na dit toestel. In het tweede team weet de Vries een degelijke oefening neer te zetten met een score van 13.300.

Op het tweede toestel, ringen, mag Bletterman het spits afbijten. Hij turnt een wat rommelige oefening voor 12,350. Schmidt turnt een prima oefening, met wat lichte zwaai en scoort 13.700, waar Deurloo met een stabiele oefening 13,8 scoort. Specialist van Assche komt als laatste in actie en turnt een sterke oefening voor 14.200. Dit is de achtste score op dit toestel.

Op sprong komt Bram Verhofstad tekort bij zijn tsukahara 2,5 schroef. Hij blijft wel op zijn voeten en scoort 13,6. Deurloo springt zeer gedegen en scoort 14,400 en behaalt daarmee de derde score van de dag. Schmidt moet een stap naar de zijkant nemen bij dezelfde sprong, maar scoort ook nog een nette 14,150. Bletterman scoort een magere 12,750 na een val.

Halvewege de wedstrijd staat Nederland precies gelijk met de Belgen op de achtste plaats.

Op het vierde toestel, brug, start van Assche voor Nederland. Hij turnt een goede oefening voor 13,850. Bletterman kan ook de tweede helft van zijn wedstrijd niet sterk beginnen en scoort slechts 10,900. Schmidt turnt 12,70 punten bij elkaar na een val en ook Deurloo (13,00) moet het toestel tussentijds verlaten.  Na vier toestellen is Nederland weer iets gezakt, naar plaats negen in het landenklassement.

Rekstok is het vijfde toestel. Deurloo behaalt hier de hoogste score van de dag bestaande uit 14.750 punten. Op het laatste toestel vloer turnt hij de tweede score van de dag op dit toestel.

Japan pakt het goud, zilver gaat naar de Duitsers en het brons wordt omgehangen bij de Zwitsers. De scores liggen erg dicht bij elkaar, alleen de Japanners steken er met kop en schouders boven uit!

Morgen is er een individuele wereldbekerwedstrijd, hieraan zullen bij de heren Bower(USA), Dauser(GER), Hall(GBR), Hegi(SUI), Krimmer(GER), Ignatyev(RUS), Kaya(JPN), Sun(CHN) en Verniaiev(UKR) in actie komen. Er turnt geen Nederlandse man in deze wedstrijd. Bij de dames zal er wel een Nederlandse in actie komen. De Nederlandse dames slaan de teamwedstrijd over. Morgen zien we Thorsdottir de strijd aan gaan met Hurd(USA), Alt(GER), Kinsella(GBR), Melnikova(RUS), Schafer(GER) en Zhang(CHN).

Dit weekend is er ook een wereldbekerwedstrijd in Baku Azerbeidzjaan.

Comments are closed.