Nederlands junioren team vierde bij de FIT Challenge


GENT - Gisteren turnden de Nederlandse junioren hun eerste kwalificatiewedstrijd voor de EYOF. Tijdens de Flander International Team Challenge, werd Nederland met het team vierde. Sanna Veerman was individueel de sterkste turnster, zij viel in dit klassement met een score van 52.099 punten net buiten het podium. 

"Ik ben heel tevreden over het proces van de afgelopen week. Er staat een hecht tea," vertelt bondscoach Gerben Wiersma. "Er zijn wel wat fouten gemaakt, we gaan de komende weken trainen op readiness en hit consistency." Laura de Witt heeft zich uit voorzorg teruggetrokken van de wedstrijd maar was wel aanwezig om het team, bestaande uit De zeeuw, Neto, Pijnacker, Rossen en Veerman aan te moedigen. Italië won met 209.961 punten de junioren wedstrijd. Frankrijk werd tweede en België kreeg in thuisland het brons omgehangen. Nederland kwam tot een totaal van 194.996 punten.

Senioren turnster Naomi Visser turnde in Gent een testwedstrijd, zij eindigde als veertiende in het individuele klassement.

Comments are closed.