Nederlands team negende tijdens Jeugd EK

BERN - Het Nederlandse team is tijdens het Jeugd Europees Kampioenschap in Bern als negende geëindigd in de landenwedstrijd. Het goud ging met 168.179 punten naar Rusland en het zilver werd omgehangen bij het team uit Groot-Brittannie . Met 163.678 punten wint Roemenië het brons. Het Nederlandse team bestaande uit Sanna Veerman, Marieke van Egmond, Juliette Berens, Naomi Visser en Bogusia Rossen wist 156.728 punten bij elkaar te turnen. Daarnaast is Nederland nog zeker van twee finaleplaatsen.

De teamwedstrijd was tevens ook de kwalificatie wedstrijd voor de individuele meerkamp en de individuele toestelfinales. In de individuele meerkamp bleek Sanna Veerman van Turnz Amsterdam de sterkste Nederlandse dame, met 51.140 punten weet zij een plekje in de meerkampfinale te bemachtigen door zich als vierentwintigste te kwalificeren. Juliette Berens van de Hazenkamp Nijmegen staat tweede reserve voor deze finale. De Russin Eremina bewees vandaag het sterkste te zijn met een puntentotaal van 56.732 punten, gevolgd met 0.683 punten verschil door haar landgenote Iliankova. De Britse Kinsella plaatst zich als derde voor meerkampfinale Met 13.433 punten weet Naomi Visser van O&O Zwijndrecht knap als zevende een plaats in de toestelfinale op vloer te behalen.

Aanstaande donderdag turnen de Senioren dames Tisha Volleman en Mara Titarsolej het Ek. Bij de senioren is er geen team naar Bern gestuurd daar de wedstrijd volgens de bondscoach niet past in de voorbereiding op de Olympische Spelen.

 

Comments are closed.