Nederlandse dames voorlopig derde in Gyor

GYOR- Tijdens de kwalificatie wedstrijd van het EYOF in Gyor weten de Nederlandse dames in de eerste subdivisie als derde te eindigen. Met een puntentotaal van 101.250 punten weten zij Belgie net achter zich te houden, maar moeten zij Frankrijk (102.400) en Groot-Brittannië (103.150) voor zich dulden. Sanna Veerman bleek de sterkste Nederlandse meerkamper met 51.550 punten en staat voorlopig met nog twee subdivisies te gaan, tweede in het meerkampklassement, achter de Britse Morgan.

Op sprong springen Juliette Pijnacker en Sanna Veerman twee sprongen om kans te maken op een finale. Respectievelijk scoren zij 13.2 en 13.725 punten. Bij de brug raakt Juliette Pijnacker haar vorm een beetje kwijt in de handstand met hele draai en houdt ze wat over met haar dubbelhurk af, ze behaalt 11.6 punten. Astrid de Zeeuw moet zich door de oefening heen vechten, maar weet wonderbaarlijk aan het toestel te blijven. Bij het overvliegen komt zij tot steun op de lage ligger en moet zij improviseren om verder te komen. Ze blijft op het toestel en kan haar oefening verder uit turnen en krijgt hiervoor 12.150 punten. Sanna Veerman mist haar eerste combinatie van vluchtelement naar ligherwissel, maar weet met een extra zwaai haar oefening door te pakken, staat met haar dubbel af. Met 12.9 punten neemt zij aan dit toestel voorlopig de leiding.

Alle dames hadden wat meer moeite met balk, Juliette Pijnacker scoort 11.450 punten en Sanna Veerman turnt twee grote wankels. Met deze wankels weet ze alsnog 12.00 punten te behalen. Astrid de Zeeuw mist duidelijk wat combinaties en lijkt vooral in haar armbewegingen erg nerveus. Zij scoort 12.350 punten, met deze score staat zij voorlopig vijfde op dit toestel. Astrid de Zeeuw is als eerste aan zet op vloer, begint met een super strakke dubbele pirouette geheven. Haar eerste serie, met dubbelhoek achterover is ze niet op tijd geopend en vliegt ze achteruit op haar billen buiten te lijnen. Ook de dubbelhurk achterover wordt niet helemaal zuiver geland. Ze scoort 10.8 punten. Juliette Pijnacker opent met een dubbele twist gehurkt, deze weet ze huizenhoog uit te voeren. Jammer, want daardoor houdt ze vaart over en lijkt ze met een grote stap buiten de lijnen te komen. Ze scoort 11.750 punten. Sanna veerman opent ook met een huizenhoge dubbele twist gehurkt, zij weet deze landing iets beter te controleren, maar ook zij moet een grote stap zetten omdat ze vaart over houdt. De rest van de oefening wordt prima uitgeturnd en ze scoort 12.650 punten. Hiermee eindigt ze op dit toestel op een voorlopige vijfde plaats.

 

Comments are closed.