Nederlandse heren geen WK finale op voltige

MONTREAL - Tijdens de Wereldkampioenschappen turnen in het Canadese Montreal weten de Nederlandse heren zich niet in de voltige finale te turnen. Bart Deurloo turnen een prima oefening, maar scoorde niet genoeg. Casimir Schmidt en Boudewijn de Vries deden ook een gooi naar deze finale, maar moesten het toestel vroegtijdig verlaten. De Vries moest zelfs twee vallen incasseren.

Bart Deurloo beet in de vierde subdivisie het spits af op voltige, hij turnde een prima oefening en  kreeg van de jury 13.666 punten en een D-score van 5.6 punten. Daarmee kwam hij op een voorlopige vijfentwintigste plaats. Boudewijn de Vries was de volgende Nederlander aan zet. Hij turnt niet foutloos, hij moet het toestel twee maal vroegtijdig verlaten en scoort 10.733 punten. Zijn D-score laat zien dat er zeker potentie in zijn oefening zit, hij krijgt een 6.0 voor zijn moeilijkheid. Casimir is de laatste Nederlander die in actie komt op dit toestel, hij opent sterk en in een rap tempo. Net voor het einde van zijn oefening, weet hij niet door te pakken en valt. Hij scoort 12.133 punten. Hij weet de D-score van De Vries te overtreffen en krijgt hier 6.1 punten voor de moeilijkheid. Momenteel wordt het klassement aangevoerd door de Britse Whitlock met 15.3 punten, dit klassement is nog niet definitief gezien deze laatste subdivisie nog niet is afgelopen.

De Nederlanders komen nog in actie op brug, rek en vloer. Daar proberen zij ook een startbewijs voor de finale te behalen. Er is geen Nederlander die zich in de meerkamp finale probeert te turnen.

 

Comments are closed.