Nieuwe Nederlandse kampioenen opgestaan in Ahoy Rotterdam

ROTTERDAM - Bart Deurloo, Tisha Volleman, Jermain van Grunberg, Pleun Reinders, Nashaira Emanuelson, Ines van Son, Jaro van Wijngaarden, Isatu Barrie, en Steffano van Brummen mogen zich sinds vandaag Nederlands Kampioen van 2017 op de meerkamp noemen. Tijdens Fantastic Gymnastics in Ahoy wisten zij in hun leeftijdscategorie de nationale titel binnen te slepen.

HEREN
Bij de Oranje selectie waren de senioren bij de heren ruimschoots vertegenwoordigd. Zo kwamen onder andere Casimir Schmidt, Boudewijn de Vries, Yuri van Gelder, Michel Bletterman en Bram Verhofstad in actie op een of twee toestellen. Bart Deurloo, Alex van Klinkenberg, Karl Kosztka en Bram Louwije waren de enige die voor een volledige meerkamp gingen. Karl Kosztka kon zijn vloer niet uit turnen. Ondanks dat Bart Deurloo middenin de voorbereidingen van de WK-kwalificatie zit en dus nog niet wedstrijd klaar is, weet hij met een score van 84.250  punten de meerkamptitel te winnen. Het publiek leek van zijn performance te smullen. De Belgische Bram Louwije eindigt op afstand op de tweede plaats. Het moment dat Epke Zonderland de arena inloopt, draait het publiek helemaal warm. Hij scoort op brug 14.7 punten en op rek 14.5, een score die Deurloo weet te toppen met 14.850 punten. Dit is voor de vierde keer sinds 2012 dat hij deze titel wint. Een andere opvallende gymnast was Masri, een vluchteling en ringenspecialist uit Syrie, die een prima oefening van 13.1 punten wegzette op zijn favoriete toestel.

Bij de junioren die dit NK gebruikten als kwalificatie voor het EYOF, behaalde geen van de junioren II de meerkampnorm van 73,500. Jermain Grunberg pakte de titel met 69,950 gevolgd door Bradley Noordzij. De rest van de junioren turnde geen volledige meerkamp. Opvallend genoeg kwamen de junioren I dichter in de buurt van de EYOF norm. Jaro van Wijngaarden scoorde hier 73,283 en mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen. Wesley de Haas werd tweede met 72,233 gevolgd door Emilio Martina Perez met 71,633
DAMES
Bij het damesturnen neemt Tisha Volleman de nationale titel mee naar huis, zij weet met een score van 51.366 punten Marieke van Egmond achter zich te laten. Als eerstejaars senior turnt zij 50.233 punten bij elkaar. Het brons gaat naar Chiara Frisina Fauste. Haar clubgenoten Mandy Maghoub en Sherine El Zeiny komen op internationale turnooien voor Egypte uit, maar turnden vandaag in Ahoy prima oefeningen. El Zeiny valt met een totaal van 49.133 punten net buiten het podium.

Bij de junioren gold dit NK als test voor het European Youth Olympic Festival, dat in juli 2017 gehouden wordt in Hongarije. Frank Louter deed als huidige coach van TON Almelo goede zaken met Astrid de Zeeuw als nieuwe Nederlands Kampioene (49,701) en Sara van Disseldorp die het brons pakte (47,833). Turnz Amsterdam turnster Sanna Veerman pakte het zilver na een niet geheel foutloze wedstrijd.

De overige junioren uit het EYOF traject zijn als volgt geëindigd: Tanishaly Neto 5e, Laura de Witt 7e, Juliette Pijnacker 9e en Bogusia Rossen 11e. Nienke Langenhuizen van Tabitta Boxtel neemt niet deel aan het EYOF traject, maar eindigde tussen al dit turngeweld op de vierde plaats. Maud Lammertink wist zich niet te plaatsen voor dit traject, maar werd vandaag netjes zesde.

Ook de Jeugdturnsters kroonden vandaag een nieuwe Nederlands Kampioene, genaamd Isatu Barrie. De turnster van Topsport Noord pakte vorige week ook al het brons tijdens de FIT Challenge in Gent. Het zilver ging naar Zenna van der Lubbe van SV PAX Haarlemmermeer, gevolgd door Shadé van Oorschot van Tabitta Boxtel.

De jongste turnsters uit de Oranje selecties turnden in Hal 1 hun NK. Bij de jeugd 1 N1 ging de titel naar Pleun Reijnders van Turn4U Utrecht, gevolgd door Irene Alyorno van Bato Haarlem en Merel Pouw van Topsport Noord. Ines van Son, de gouden prinses van het NK van vorig jaar, won ook dit jaar het goud. Het zilver ging naar Jedidja van Kampen van de Hazenkamp Nijmegen, gevolgd door Sanne Zijlstra van Turn4U Utrecht. Bij de jongste categorie in Ahoy, de pupillen 1, ging het goud naar Nashaira Emanuelson van Pro Patria, gevolgd door Mahalia Ruff van Bato Haarlem en instapkampioene van vorig jaar Melanie Stout van O&O Zwijndrecht.

Comments are closed.