Ook Thorsdottir en Wevers op koers richting EK finales

In de derde subdivisie van de kwalificatiewedstrijd van het EK turnen in Roemenie, turnden Eythora Thorsdottir en Sanne Wevers voor Nederland. Thorsdottir wist de meerkampfinale nagenoeg zeker te stellen. Met nog één subdisivie te gaan staat zij met 54,598 punten op plaats vier. Ook Volleman maakt nog steeds kans op de meerkampfinale met haar huidige dertiende plaats. Sanne Wevers doet wat van haar verwacht wordt en voert de ranglijst aan op balk, gevolgd door landgenote Thorsdottir. 

Thordottir
Op sprong turnt de turnster van Pax Haarlemmermeer een minder ruime yurchenko met dubbelschroef dan we van haar gewend zijn. Ze komt iets tekort bij de landing, maar blijft wel overeind en scoort hiermee 13,466. Op brug turnt Thorsdottir sterk met 13,533. Op balk laat zij zien dat Sanne Wevers niet de enige Nederlandse turnsters is die kans maakt op dit toestel. Zij scoort maar liefst 14,233 punten en staat daarmee tweede op dit toestel.
Thorsdottir wordt geroemd om haar prachtige vloeroefening en maakt dit ook tijdens deze wedstrijd waar. Met o.a. een mooie tripple schroef naar punchsalto scoort zij 13,366 punten en staat vijfde op dit toestel. Volleman staat op dit toestel nog zesde en maakt dus ook nog een kleine kans op de finale.

Thorsdottir eindigt op een voorlopige vierde plaats (54,598) met nog 1 subdivisie te gaan lijkt ze zeker van de finale. Ook Tisha Volleman is nog steeds in de race voor deze meerkampfinale. Zij staat op dit moment op plaats dertien.

Wevers
Sanne Wevers komt maar voor één ding in Roemenië en dat is de Europese titel op balk. Ze turnt ook geen andere toestellen tijdens dit EK en het is dus alles of niets voor haar. Een aantal combinaties worden niet gehaald, maar dat mag de pret niet drukken. De oefening is prachtig en zonder grote fouten. Ze scoort 14,300 en haalt hiermee landgenote Thorsdottir net in. Nederland staat met nog één subdivisie te gaan dus eerste en tweede op balk en dit zal naar alle waarschijnlijkheid resulteren in twee balkfinales op zondag!

Met nog één subdivisie te gaan hebben de Nederlandse dames dus nog zicht op de volgende finales:

Meerkampfinale (Thorsdottir 4e en Volleman 13e), sprongfinale (Volleman 4e), balkfinale (Wevers 1e en Thorsdottir 2e) en vloerfinale (Thorsdottir 5e, Volleman 6e)

Comments are closed.