Verhofstad nipt buiten podium tijdens vloerfinale WK

Montreal - De vloerfinale van de WK turnen is overduidelijk gewonnen door Kenzo Shirai met 15,633 punten, gevolgd door Artem Dolgopyat (ISR) met 14.533 punten en Yul Moldauer (USA) met 14.500 punten. Debutant Bram Verhofstad eindigt na een zeer sterke oefening nipt als vierde, op nog geen twee tienden verwijderd van het podium. 

Vanwege defecten met de vloer tijdens de kwalificatie, werd Tomas Gonzalez (CHI) toegevoegd aan deze finale en kwamen er dus negen heren in actie op dit toestel. Gonzalez mocht het spits afbijten en hij turnde een zeer degelijke oefening, goed voor een score van 14,266

Bram Verhofstad kwam als tweede in actie tijdens deze finale en turnde weer een super goede oefening. Waar hij na de kwalificatie zei dat dit zijn beste oefening was, wist hij ook nu een nagenoeg perfecte oefening te turnen en scoorde 14.333. Dit bleek uiteindelijk goed voor de vierde plaats.

De Nederlandse schroefkoning werd gevolgd de Japanse meester van de schroeven, Kenzo Shirai. Shirai plaatste zich als eerste voor deze finale en maakte dit waar tijdens deze finale door maarliefst 15,633 te scoren.

Artem Dolgopyat (ISR) turnde als vierde en dankzij een D-score van 6,5 kwam hij met wat rommelige landingen nog tot 14.533.  Amerikaan Yul Moldauer turnt een zeer nette oefening met stabiele landingen maar iets minder moeilijkheid dan Dolgopyat. Hij gaat ook over de score van Verhofstad heen met 14.500.

Manrique Larduet uit Cuba turnde in de all around finale niet zoals hij had gehoopt en ook vandaag maakt hij iets te veel foutjes om het podium te halen. Hij scoort 14.100 en eindigt uiteindelijk als zevende. Donnell Whittenburg turnde als tweede Amerikaan in deze vloerfinale en komt tot 14.166. hij eindigt als zesde. Milad Karimi uit Kazachstan moet bij zijn laatste serie een val incasseren en eindigt als laatste in deze finale met 13,266. De finale werd afgesloten door Hansol Kim (KOR) maar ook hij wist niets meer aan het podium te veranderen met zijn score van 14,100.

Comments are closed.