Vier dames en zes heren naar EK turnen 2017

Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Tisha Volleman en Kirsten Polderman zijn aangewezen om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het EK turnen in Cluj, Roemenië in april. Bij de heren zullen Bart Deurloo, Casimir Schmidt, Michel Bletterman, Anthony van Assche, Boudewijn de Vries en Bram Verhofstad deze rol vervullen. 

Drie dames turnen een volledige meerkamp, terwijl Sanne Wevers alleen op balk in actie zal komen. Gerben Wiersma, bondscoach van de dames, ligt zij keuze toe: "Sanne en Eythora hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen en ik ben enorm trots dat deze twee turnsters nu alweer de focus op het EK hebben."  Deze dames maken ook goede kans om een finaleplaats te behalen en uiteraard zijn er voor Wevers medaillekansen op balk. Tisha Volleman wordt vooral uitgenodigd doordat zij haar programma, vooral op sprong, verzwaard heeft en Polderman gaat vooral mee om ervaring op te doen. Wiersma: "Met bewondering voor de progressie die Kirsten heeft getoond, denk ik dat zij in de komende jaren een waardevolle aanvulling voor team OrangElegance kan zijn."

Ook Bram van Bokhoven legt uit waarom hij als bondcoach kiest voor bovenstaande heren: "Ik ben erg tevreden over het proces tot nu toe, we hebben een mooie EK ploeg kunnen samenstellen, waarvan ik overtuigd ben dat dit een goede start is van deze cyclus."

Bletterman, Schmidt en Deurloo zullen een volledige meerkamp turnen. Van Assche zal uitkomen op ringen en brug, Verhofstad op vloer en sprong en de Vries op voltige en rek.

Het EK turnen wordt van 19 t/m 23 april gehouden in Cluj, Roemenië. Op woensdag 19 april turnen de heren hun kwalificatiewedstrijd, terwijl de dames zich op donderdag 20 april proberen te plaatsen voor de finales. Op vrijdag 21 april worden beide meerkampfinales geturnd en op zaterdag 22 april en zondag 23 april worden de toestelfinales afgewerkt.

Deze post is ook beschikbaar in: Engels

Comments are closed.