Volleman vijfde in sprongfinale

CLUJ-NAPOCA- Tijdens de sprongfinale van het Europees Kampioenschap turnen in het Roemeense Cluj-Napoca weet Tisha Volleman met een gemiddelde van 14.250 punten knap vijfde te worden. Het goud wordt omgehangen bij de Franse Dellivard, het zilver bij Downie en het brons bij Devai uit Hongarije.

Vloerfinale heren:
Op vloer wint Dragulescu in thuisland het goud, met een score van 14.5 punten. Het zilver gaat naar de Rus Lankin en het brons naar Shatilov. In deze finale turnde geen Nederlander.

Ringfinale heren:
Vandaag komt er geen enkele Nederlander meer in actie, maar toch is Nederland enigszins vertegenwoordigd. De ringen waar later vandaag de ringfinale wordt geturnd hebben een nieuw 'snufje'. Er wordt voortaan gejureerd door middel van de slimme ringen, een innovatie van InnoSportLab Den Bosch. Hiermee beoordeelt de jury voortaan ook of de gymnasten de krachtelementen lang genoeg aanhouden. De druk die op de ringen wordt uitgevoerd wordt geregistreerd en geteld. Vorig Europees Kampioenschap werd het systeem al ingezet bij de junioren, dit jaar voor het eerst officieel bij de senioren. Uiteindelijk wint de huidig Olympisch Kampioen uit Griekenland Petrounias het goud. Alle finalisten hebben sterk geturnd en er zijn geen grote opvallende fouten gemaakt. Tulloch uit Groot-Brittannië wint het zilver en het brons gaat naar Radivilov uit Ukraine.

Voltigefinale heren:
Merdinyan uit Armenie opent de finale, hij is de huidig Europees kampioen op dit toestel. Met  14.833 legt hij de lat meteen hoog voor de volgende finalisten. De Turkse Arican moet het toestel vroegtijdig verlaten. Evenals Verniaiev. Belyavskiy scoort 15.1 punten. De Hongaarse Berki, Olympisch kampioen van 2012 weet deze score niet te toppen. Er worden hoge scores gehaald maar ook de Zwitserse Hegi weet niet aan de score van de Rus Belyavskiy te komen. Hij wint het goud. Het zilver gaat naar Berki en het brons naar Merdinyan.

Brugfinale dames:
De finale begint wat hortend en stotend, de Franse Dos Santos is de eerste aan zet maar valt, ook Kovacs moet het toestel verlaten. Ellie Downie turnt erg sterk, maar ook de twee Duitse dames Kim Bui en Elisabeth Seitz turnen erg sterk. De Belgische Derwael weet al deze dames voorbij die klimmen en scoort 14.633 punten. Rebecca Downie is de laatste turnster in deze finale. Ze komt ten valt doordat ze haar Gienger niet op weet te vangen. Ze vraag direct hulp van de EHBO. Dat betekent dat Derwael het goud wint. Zij is de eerste Belgische dame die ooit deze titel wint. Tweede wordt de Russische Eremina. Elissa Downie en Elisabeth Seitz worden gezamenlijk derde.

Nederlandse finalisten:
Vandaag komt alleen Volleman in actie. Morgen turnen er meer gymnasten die Nederland vertegenwoordigen. Bart Deurloo zien we dan aan rek, Eythora Thorsdottir op balk en vloer en Sanne Wevers op balk.

Comments are closed.