Zes finales voor Nederlandse dames in Cluj-Napoca

CLUJ-NAPOCA - De Nederlandse dames weten zes startbewijzen voor de finales van het Europees Kampioenschap turnen te bemachtigen. Zowel Wevers, Thorsdottir als Volleman zien we terug in de finales. Volleman weet zich als achtste te plaatsen voor de finale op sprong en als zestiende voor de meerkamp.  Thorsdottir kwalificeert zich als zesde voor de vloerfinale, als derde voor de finale op balk en als vijfde in de meerkamp. Wevers plaatst zich als tweede. Kirsten Polderman maakte en sterk debuut, maar scoorde niet genoeg voor een finale. Ze eindigt uiteindelijk als vierentwintigste in het meerkampklassement.

Verloop laatste subdivisie:
Met nog een subdivisie te gaan staat Thorsdottir vierde in de meerkamp, tweede op balk en vijfde op vloer. Wevers voert het klassement aan op balk en Volleman staat dertiende in de meerkamp, zesde op balk en vierde op sprong. In de laatste subdivisie zit zeker nog potentie voor de top acht op ieder toestel en in de meerkamp. In de laatste subdivisie gaan de twee Duitsers Bui en Schaefer in de eerste rotatie gelijk over de vloerscore van Volleman heen. Daarmee wordt haar kans op een vloerfinale steeds kleiner.

Na twee rotatie's in deze laatste subdivisie staan Wevers en Thorsdottir respectievelijk nog eerste en tweede op balk, Thorsdottir staat ook nog vijfde op vloer. Volleman zesde op sprong.

In de derde rotatie turnt Roemenie op balk, Ponor scoor niet genoeg om lande scores van de Nederlandse dames te tippen. Landgenote Iordache scoort 14.566 en komt daarmee boven Wevers en Thorsdottir. Thorsdottir staat nog steeds vijfde in het vloerklassement, in de meerkamp vierde.

Op balk komen in de laatste rotatie de Duitse dames nog actie en op vloer de Roemeense dames. Schaefer is de eerste aan zet op balk, maar zij moet het toestel vroegtijdig verlaten met het element wat naar haar vernoemd is. Wevers plaatst zich dus als tweede, Thorsdottir als derde. Ponor scoort op vloer 13.566 punten. Thorsdottir gaat daardoor als zesde door naar de finale op dit toestel. Volleman gaat uiteindelijk als achtste door naar de sprongfinale. In de meerkamp eindigt Thorsdottir als vijfde, Volleman als zestiende en Polderman als vierentwintigste.

Finalisten:

In de meerkampfinale zien we Downie(GBR), die zich als eerste weet te plaatsen. Gevolgd door Kovacs(HUN), Alt(GER), Eremina(RUS), Thorsdottir(NED), Bui(GER), DeJesus(FRA), Maggio(ITA), Boyer(FRA), Martins(POR), Grisetti(ITA), Kapitonova(RUS), Derwael(BEL), Kinsella(GBR), Volleman(NED), Perez(ESP), Rodriguez(ESP), Genhart(SUI), Devai(HUN), Cimpian(ROU), Mokosova(SVK), Crisan(ROU) en Merkova(CZE). Op balk gaan we Iordache(ROU) in actie zien samen met de twee Nederlandse dames. Ook zien we Ponor(ROU), Alt(GER), Boyer(FRA) en de zusjes Downie(GBR). Op sprong komt naast Volleman ook, Downie(GBR), Paseka(RUS), Devillard(FRA), Devai(HUN), Belak(SLO), Kovacs(HUN) en Melnikova(RUS) in actie. De brugfinale zal geturnd worden door; Seitz(GER), Derwael(BEL), Eremina(RUS), de zusjes Downie(GBR), Kovacs(HUN), Bui(GER) en DeJesus(FRA). Naast Thorsdottir zien we op vloer ook, Downie(GBR), Fragapane(GBR), Eremina(RUS), Ponor(ROU), Mori(ITA), Melnikova(RUS) en Bui(GER).

Comments are closed.