Zilver smaakt naar meer voor Sanne Wevers

GLASGOW - Sanne Wevers pakt tijdens het WK een historische zilvere medaille op balk. Nog nooit eerder presteerde een Nederlandse dit op mondiaal niveau. Na een jaar vol ellende, is Wevers gemotiveerder dan ooit. 

Scores

Sanne Wevers had zich als tweede geplaatst voor de balkfinale van het WK in Glasgow. "Ik richt mij op mijn eigen oefening en besloot voor elke mogelijke tiende te vechten," vertelt Wevers. "Het was nog niet eens mijn beste oefening, maar ik bleef heel taakgericht werken voor elk puntje. Bij iedereen is de kans aanwezig dat het misgaat." Wevers haalde dan ook alles uit haar oefening wat erin zat, achteraf kwam er nog een tiende bij de D-score na een protest vanuit Wevers zelf. "Ik vind het fijn om de D-score zelf ook op te schrijven na mijn oefening. Als het dan niet overeenkomt met de score van de jury, dan ga je bekijken waar het verschil kan zitten. Maar dit keer kwam ik echt niet tot de 5,6 die de jury mij had gegeven. Toen wist ik dat ik een protest moest indienen. Je wilt niet dat het achteraf net om die ene tiende zou hangen."

Zilver

Voor de nummer één tijdens deze finale heeft Wevers niet meer dan lof: "Echt diep respect voor Simone Biles, zij ging uiteraard over mijn oefening heen met een super oefening." Dat kan de pret voor Wevers dan ook niet drukken: "Ik ben heel bij dat ik de rest ben voorgebleven. Het is zo onwerkelijk dat ik deze medaille om mijn nek heb. Natuurlijk weet je dat de meiden die eraf gaan het niet halen. Na de Duitse Schaeffer had ik wel het gevoel dat een medaille er misschien in zat. Toen Black er daarna af ging wist ik het natuurlijk zeker, maar o mijn god, ik heb gewoon zilver!" 

Prestaties

Na een jaar van ellende weet de familie Wevers het jaar prachtig af te sluiten met deze zilveren medaille. Voor hen is dit een perfect einde van een moeilijk jaar, aldus Sanne: "Dat hele gedoe is onbelangrijk geworden nu. Hier gaat het om, hier hebben we al twintig jaar in geïnvesteerd." De prestaties van de zusjes Wevers het afgelopen jaar, liegen er niet om. Lieke wist tijdens de European Games in Baku al vier medailles te pakken en Sanne pakte het brons op brug tijdens het EK in Montpellier. Tijdens dit WK wisten zij zich met het team te plaatsen voor de Olympische Spelen van Rio. Lieke Wevers turnde de meerkampfinale en turnt later vandaag de vloerfinale.  Sanne Wevers pakt hier dus het zilver: "Het is jammer voor Almelo, maar ik ben zo trots op hoe we dit hebben aangepakt en omgezet naar deze prestaties!"

Gemotiveerder dan ooit

Het Nederlandse team lijkt gemotiveerder dan ooit, zo ook Sanne Wevers: "Ik wilde de laatste wedstrijd van dit jaar heel goed afsluiten. Ik ben niet meer de jongste, maar dat kan ook een voordeel zijn. Lieke en ik zijn heel bewust bezig met onze topsport." Na dit WK staat Rio alweer bijna voor de deur voor het Nederlandse damesteam. "Dit smaakt heel erg naar meer. Ik ga eerst lekker op vakantie en daarna op naar Rio, om daar nog beter te zijn dan dit jaar!" 

Comments are closed.